אחת לתקופה מומלץ לבצע טיפול אצל שיננית, טיפול זה הוא הכרחי ומונע מחלות חניכיים, חורים ושומר על ניקיון הפה.
בדרך כלל, שיננית לא תהיה רופאת שיניים ולכן על הרופא שיניים שבמרפאה לפקח עליה ולהעריך בעצמו את מצבו הרפואי של המטופל טרם תחילת הטיפול.
האם ניתן לתבוע בגין נזקים שנעשו בעת טיפול שיננית?
חובת הזהירות החלה על שיננית
טיפול המבוצע על ידי שיננית הוא טיפול רפואי לכל דבר, ולכן הרישיון לעסוק במקצוע יהיה בכפוף לתקנות רופאי השיניים (שינניות) ועל ידי מעבר מבחנים מתאימים.
שיננית לא יכולה לעסוק בעבודתה באופן עצמאי, אלא כחלק ממרפאת שיניים המפוקחת על ידי מומחה לרפואת שיניים, על פי החוק, רופא שיניים מחויב לתת הנחיות לשיננית לגבי הטיפול המיועד ובתום הטיפול עליה לדווח לו על אופן הטיפול וממציאה.
מהן הפעולות המותרות לשיננית?
ניקוי וצחצוח שיניים, הסרת אבנית ומשקעים אחרים, ליטוש סתימות, ניקוי חניכיים, הסרת תפרים ותחבושות בפה, איטום חריצים ומתן פלואוריד בכדי למנוע עששת, אספקת מידע ומתן ייעוץ בנוגע להיגיינת הפה והשיניים.
מתי ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית בעקבות טיפול שיננית?
במקרים בהם נזק חמור נגרם לשיניו, פגיעה עצבית, חתכים עמוקים שהצריכו התערבות כירורגית או כל נזק אחר שאירע למטופל ומקים חשד לרשלנות רפואית.
בכדי לעשות זאת, יש לעמוד על הקשר הסיבתי בין הנזק הרפואי שנגרם למטופל לבין הפרת חובת זהירות על ידי השיננית, על מנת להוכיח זאת יש לצרף חוות דעת רפואית מרופא מומחה.
עם זאת, שימו לב כי סטייה מהתנהגות הקבועה בתקנות לא תמיד מעידה כי קיימת רשלנות רפואית, על כן חשוב להתייעץ עם עורך דין כדי לבדוק אם קיימת עילה לתביעת פיצויים.
על מנת לבסס תביעת רשלנות בגין טיפול שיננית יש להוכיח כי השיננית חרגה מרמת האחריות המוטלת עליה והפרה את חובת הזהירות שלעיל.
כיצד ניתן להוכיח כי השיננית סטתה מהסטנדרט הסביר?
שימוש במומחים ובחינת הפרקטיקה הנוהגת במרפאות השונות יסייעו להוכיח כי השיננית סטתה מהסטנדרט.
בנוסף, ניתן לעמוד על כך שהשיננית סטתה מהסטנדרט הסביר על ידי תקנות וחוקים הקובעים רף התנהגותי מסוים ומציגים מספר עקרונות מנחים לגבי התנהלותה של שיננית.
הוכחה כי קיימת סטייה מהתנהגות הקבועה בתקנות עלולה להעיד על רשלנות מצד השיננית.
מדוע מספר התביעות בגין טיפול שיננית המוגשות לבית המשפט נמוך?
במרבית המקרים הנזקים שנגרמים בעקבות טיפולי שיננית לא חמורים במיוחד ולכן רוב התביעות בעניין זה נדחות על הסף, על מנת לבחון את סיכויי ההצלחה של התביעה יש להיוועץ בעורך דין העוסק בתחום הרשלנות הרפואית.
ככלל כדאי להגיש תביעת רשלנות רפואית רק במקרים בהם נותר נזק משמעותי לגופך או לנפשך בעקבות טיפול רפואי וזאת מאחר שעלות הגשת תביעה, תשלום הוצאות מומחים רפואיים כדאיים רק במקרים בהם אכן נותר למטופל נזק משמעותי שיעמיד עבורו פיצוי הולם שיכסה הוצאות גבוהות אלה.
לכן, בשל העובדה שטיפולי שיננית הם טיפולים לא חודרניים והסיכוי לגרימת נזק משמעותי קטן, מקרי הגשת תביעות רשלנות רפואית לאחר טיפול שכזה מעטים.
עם זאת, בתי המשפט בישראל מכירים בכאב וסבל כנזק בר פיצוי ואף פסקו פיצויים גבוהים בגין ראש נזק זה. לכן, כל מקרה לגופו וככל שאתם חשים כי קיבלתם טיפול שיננית לא כראוי שגרם לנזקים משמעותיים בגופכם, מומלץ להתייעץ עם עורך דין ובמידת הצטרך להגיש תביעת רשלנות בהקדם.
בסיכומו של דבר, על כל שיננית חלה חובת זהירות ואחריות אישית כלפי המטופלים שלה ובמקרים בהם בעקבות הפרת האחריות נגרם למטופל נזק, ייתכן כי תקום עילת רשלנות רפואית שתאפשר הגשת תביעה, עם זאת, מאחר ובדרך כלל הנזקים הנגרמים מהליכי שיננות לא קשים, לא מקובל להגיש תביעות בגין רשלנות רפואית נגד שינניות.
זכרו, אל תתנו לסטטיסטיקה הנמוכה של תביעות מסוג זה להגביל זכותכם – ככל שאתם בטוחים שהנזק אותו אתם חווים נגרם כתוצאה מהליך שיננות, פנו לעורך דין רשלנות רפואית והגישו תביעתכם.