הרמת סינוסים הוא הליך נפוץ ובדרך כלל מתבצע לפני ביצוע של השתלות שיניים, עם זאת, עלולים להיות סיבוכים ואף מקרי רשלנות רפואית חמורים.
אז, ככל שלדעתכם נגרמה לכם רשלנות רפואית בהרמת סינוסים, המאמר הבא עבורכם.
מהי הרמת סינוס?
הליך הרמת סינוס הוא הליך רפואי, שנועד לעבות את העצם בחלל הפה לצורך השתלת שיניים.
אילו סוגים של הרמת סינוס נהוג לבצע?
- הרמת סינוס סגורה – כאשר חסר העצם הוא קטן, אין צורך בהליך מורכב ולכן הוא נחשב לקל ואף מאפשר ביצוע בו זמני של השתלת עצם ושל החדרת שתלי השיניים.
- הרמת סינוס פתוחה – נדרשת במקרים של חסר עצם משמעותי. זהו הליך שדורש חתך גדול יותר ושתל עצם גדול יותר ובהתאם לכך, הוא כרוך בתהליך החלמה ממושך.
מהי רשלנות בהרמת סינוסים?
הרמת סינוסים הוא הליך בעל אחוזי הצלחה גבוהים, עם זאת קיימים מקרים רבים של רשלנות רפואית לכל אורך ההליך הרפואי.
לעיתים, מסביר עו"ד אבי שמואלי כי הרשלנות הרפואית מתרחשת טרם ההליך עצמו, במקרים בהם הרופא המטפל נמנע מבדיקות קליניות וצילומי רנטגן חשובים או כשהרופא לא מיידע באופן ברור את המטופל על שלבי ההליך או הסיכונים בגינו.
העילות השכיחות לתביעה בגין רשלנות בהרמת סינוסים הן –
דחיית שתל – אי קליטת העצם החדשה מוביל לביצוע טיפול מחדש. דחיית שתל לא נובעת מרשלנות רפואית אלא קשורה בתגובה של המערכת החיסונית של המטופל.
פגיעה ברירית הסינוס -פגיעה שעלולה לקרות בגין הטיפול הרשלני, אמנם, במקרים מסוימים ניתן לתקן את הקרע, אך לא תמיד הדבר אפשרי.
זיהום בסינוס – זיהום שיכול להיגרם בשל שימוש במכשור לא סטרילי או עקב טכניקת טיפול לקויה ועלול לפעמים להתדרדר ולהפוך לזיהום כרוני.
פגיעה עצבית – טיפול כושל שעלול לפגוע בעצב ולהוביל לתופעות זמניות או בלתי הפיכות של תחושה מופחתת או של חולשת או שיתוק שרירים באזור הנשלט על ידי העצב הפגוע.
מהו הפיצוי העומד בגין רשלנות רפואית בהרמת סינוסים?
בעת קביעת הפיצוי עבור הנפגע יילקחו בחשבון הוצאותיו על טיפולים מתקנים ועד לנזקים בגין כאב וסבל שחווה.
במרבית המקרים, תביעות מסוג זה יכולות להגיע לגובה של עשרות ומאות אלפי שקלים,
איך להגיש את התביעה?
תחילה, יש לברר כי אכן מדובר במקרה של רשלנות רפואית המעמיד קשר סיבתי בין הנזק שנגרם לפעולה לקויה של הרופא המטפל.
לצורך כך, ניתן לפנות לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית שיבחן את המקרה האישי שלכם וככל ויימצא כי קיימת רשלנות רפואית, יהיה ניתן להגיש תביעה בגין כך.
במקביל יבקש עורך הדין לאסוף את כל הניירת, האישורים, הקבלות והמסמכים שקשורים באירוע מתחילתו ועד סופו, עד לרמת הקבלות על מוניות שנדרשו בעקבות האירוע.
שימו לב, גם אם מצאתם כי קיים קשר סיבתי בין הנזק לפעולתו הלקויה של הרופא המטפל, אספו את כל החומר הנדרש ובחנו את העלות מול התועלת שבהגשת התיק לבית המשפט ומהו היחס לאפשרות של פשרה מול חברת הביטוח מחוץ לכותלי בית המשפט, לעיתים דרך זו עדיפה וחוסכת עלויות משפט גבוהים.
ככל שתוכלו להגיע להסדר הפשרה מול חברת הביטוח חשבו בחיוב לעשות זאת, הוא מתנהל באמצעות עורכי הדין ולא כולל את בית המשפט או הוצאות נוספות.
בדרך כלל הסדר הפשרה הוא טוב דיו ומספק פיצוי סביר ואף ראוי למטופל. בניכוי עלויות ניהול המשפט, הסדר הפשרה מתברר כמשתלם במיוחד ביחס לכל המשאבים שהוא דורש, משך הזמן של תביעת רשלנות רפואית עומדת על כשנה עד שנתיים ומשתנה כמובן בהתאם לדרך הנבחרת.
לסיכום, במידה ועברתם הליך של הרמת סינוס ונגרם לכם נזק בעקבותיו, פנו בהקדם למומחה שיוכל לסייע לכם, קחו את הדבר ברצינות ובררו האם תוכלו לקבל על כך פיצויים.