הליך טיפולי השיניים נתפס כהליך רפואי שלא כרוך בסיכונים משמעותיים, עם זאת הסטטיסטיקה מצביעה על כך שתביעות רשלנות רפואית בטיפולי שיניים הן תביעות פופולריות למדי והפיצויים בגינם גבוהים.
המקרים הנפוצים של רשלנות רפואית בטיפולי שיניים
המקרים השכיחים ביותר של רשלנות רפואית בטיפולי שיניים –
- אי קבלת הסכמה מדעת לטיפול – במקרה בו הרופא המטפל לא מסביר לתובע על מהות הטיפול והסיכונים הכרוכים בכך, בין היתר על הסיכון של פגיעה בעצב או שהרופא המטפל לא החתים את המטופל על טופס הסכמה מדעת לצורך הטיפול הדבר יעלה כדי רשלנות רפואית.
- אי ביצוע הדמיית CT או CBCT לפני הטיפול – טרם ביצוע הטיפול הרפואי עצמו יש לבצע הדמיות וצילומים לצורך בדיקת הלסתות והאזורים שיחדרו להם שתלים זאת בכדי להימנע מפגיעה באזורים אנטומיים חשובים כמו עצב.
- טיפול החורג מתחום ההתמחות הספציפי – רפואת השיניים, נחלקת לתתי-התמחויות, כמו מומחיות בטיפולי שורש, מומחיות בהשתלות שיניים, מומחיות בטיפולים ליישור שיניים, שיקום שיניים ועוד. כל התמחות דורשת הכשרה ספציפית, השתלמויות והסמכות. רופא המבצע במטופל טיפול שיניים אשר חורג מסמכותו המקצועית ולא מעדכן בכך את המטופל, חשוף לתביעת רשלנות רפואית, בפרט אם הטיפול גרם לנזק.
מקרים כאלה, כמובן, מובילים לתביעות לקבלת פיצוי בגין טיפול השיניים הרשלני.
מה ייחשב כפגיעה בעצב בעקבות טיפול שיניים?
- כאב ותחושת זרמים המעידים על הפגיעה העצבית.
- יציאה לא רצונית של נוזלים ורוק מהפה.
- נשיכות בלתי רצוניות של השפה התחתונה מימין.
- הפרעה בדיבור.
- קושי בגילוח.
- הפרעה בחיי אישות.
מהם הפיצויים בגין רשלנות בעצב?
בתביעות רשלנות רפואית, מסביר עו"ד כפיר דיין דובב כי היקף הפיצוי לנפגע ייקבע על ידי היקף הנזק שנגרם עבורו ובהתאם לנתוניו האישיים, כמו כן גם כאב הסבל נלקחים בחשבון, עוגמת הנפש שמסבה הפגיעה לתובע, ועוד נתונים רלבנטיים אחרים, הם שיכתיבו גובה הפיצוי שייפסק לתובע בתביעה.
האם ניתן לתבוע בגין רשלנות רפואית בעצב בשל השלכה אסתטית?
רשלנות רפואית בטיפולי שיניים מתרחשת בעיקר כשמדובר בטיפולים מורכבים, כדוגמת שיקום פה ולסת והשתלות שיניים, גם עקירת שיני בינה עלולה לגרום לסיבוכים, שכן מדובר בהליך כירורגי לכל דבר ועניין.
טיפולי שיניים אשר בוצעו באופן שאינו מקצועי ולא כללו את כל אמצעי הזהירות הם הבסיס לתביעת רשלנות רפואית.
טיפולי שיניים הם בעלי השלכה רחבה מאוד לא רק בריאותית, אלא גם אסתטית, טיפול שיניים שלא מבוצע כנדרש עלול לגרום נזק בלתי הפיך הכרוך בהוצאות משמעותיות, למשל בגין ניתוחים מורכבים והשתלות שיניים, אשר ניתן לתבוע בגינו פיצויים. לצורך הצלחה בתביעה זו, יהיה צורך בהצגת תמונות של מראה פניו ושיניו של התובע טרם הטיפול, איסוף של תיקו הרפואי של המטופל, וכן קבלת חוות דעת רפואית הקובעת כי בעקבות הטיפול הרשלני, נגרם למטופל נזק.
כיצד ניתן להוכיח רשלנות רפואית בטיפולי שיניים?
במסגרת תביעת רשלנות רפואית בטיפולי שיניים יש להוכיח כי הרופא המטפל הפר את חובת הזהירות שלו כלפי המטופל, כלומר, לא נקט בפעולות הזהירות הנדרשות ממנו כפי שרופא סביר ומקצועי היה נוקט.
בנוסף, יש להוכיח כי למטופל נגרם נזק כלשהו, ולבסוף לעמוד על קשר סיבתי ברור בין חוסר הזהירות של הרופא המטפל לנזק שנגרם למטופל.
כיצד אוכל לדעת קיים קשר סיבתי בין פגיעה עצבית לרשלנות רפואית?
רק במקרים בהם הרופא המטפל פעל בצורה שגויה יהיה ניתן לעמוד על הנזק, ככל שקיים ספק בהתנהלות הרופא יהיה קשה לעמוד על כך שרופא השיניים התרשל.
לכן, מומלץ לפנות לגורם משפטי שיידע להבחין ולדייק עבורכם את תביעתכם.
בסיכומו של דבר, רשלנות רפואית בטיפולי שיניים מתבטאת בכך שהרופא לא פעל כפי שמצופה מרופא סביר לפעול וההוכחה כי הדבר גרם לנזק בלתי הפיך.
אז, אם אתם חושדים שנגרם לכם נזק כתוצאה מרשלנות רפואית של רופא השיניים המטפל אל תתמהמהו ומהרו לגשת לבדיקות ולייעוץ נכון.