הצלחתה של תביעה משפטית, תלויה רבות בשאלה, האם עורך הדין המטפל בתביעה, הוא מומחה משפטי בתחום התביעה. כאשר מדובר על תביעות רשלנות רפואית מומחיותו של עורך הדין, היא קריטית. עורך הדין המטפל, חייב להיות מומחה בתחום ובעל ניסיון רב בהגשת תביעת רשלנות רפואית .
הנזקים הנגרמים כתוצאה מרשלנות רפואית, יכולים להיות חמורים מאוד וכל נפגע, זכאי לקבל פיצוי כספי על כל הנזקים שנגרמו כתוצאה מהרשלנות.
על מנת שבית המשפט יקבל את התביעה ויפסוק לנפגע, סכום פיצוי מכובד, המשקף את נזקיו, מוכרח הנפגע לשכור את שירותיו של עורך דין רשלנות רפואית.
מהם התנאים לקיומה של עילת הרשלנות? מדוע חשוב לפנות לעורך דין מומחה לשם הגשת תביעה? מהן העלויות הכרוכות בהגשת תביעת רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית – שלושה תנאים לקיומה
עילת הרשלנות הרפואית, היא עילה נזיקית. קיומה, תלוי בשלושה תנאים מצטברים:
- הנתבע הפר את חובת הזהירות: התנאי הראשון דורש כי ההתנהגות של המטפל, הייתה בלתי סבירה ולא עמדה בסטנדרט הטיפול המקובל. הקביעה האם התנהגות המטפל הייתה חריגה מסטנדרט הטיפול הסביר, תלויה במספר שיקולים, ביניהם, נסיבות הטיפול. למשל, בתי המשפט מתייחסים באופן שונה לטיפול חירום ולטיפול קוסמטי.
- קיים קשר סיבתי בין הטיפול לנזק: הנזקים מהם סובל הנפגע, נגרמו כתוצאה מן הטיפול ולא היו נגרמים לנפגע התובע, לולא התנהגות המטפל.
- הנזק הוא פיזי וארוך טווח: בתי המשפט מכירים גם בנזקים הנפשיים, של נפגעי רשלנות רפואית, אך הם אינם עומדים לבדם. נדרש נזק פיזי משמעותי לשם הטלת אחריות בגין רשלנות רפואית.
הרחבה: מהו טיפול רפואי "סביר"?
בפסיקה נקבע מהו סטנדרט טיפול סביר על ידי רופא סביר. ככלל, על הרופא הסביר להיות בקיא בהתפתחויות הטכנולוגיות העדכניות בתחום הרפואה, לרבות התעדכנות בספרות מקצועית והכרת הטיפולים האפשריים המוצעים. דוגמאות:
- רשלנות רפואית בלידה – בתחום ההיריון והלידה ישנה חשיבות עצומה להתעדכנות בהתפתחות הטכנולוגיה הרפואית, אשר נועדה לרוב לסייע לרופאים לגלות מקרים של מומים בעובר וכמובן להימנע מרשלנות רפואית בלידה. גילוי מקדים של תופעות כגון אוטיזם או מומים פיסיים אחרים, מטרתו לסייע להורים לקבל החלטה מושכלת באם להמשיך בהריון אם לאו. למותר לציין כי השפעתו של גילוי מקדים של מומים בילוד רבה ביותר, שכן לגידול ילד בעל מומים נודעת השפעה רבה על חיי ההורים והסביבה.
- רשלנות רפואית בהריון – בתחום ההיריון, קיימות בדיקות רבות המוצעות כיום לנשים, אך בחלק מבדיקות אלה טמון סיכון לאם ולילוד. מפאת רגישות הנושא ורצונן של רוב האמהות לעתיד לבצע את מירב הבדיקות על מנת לקיים היריון בטוח ובריא, על הרופאים ליידע את המטופלות באשר לחידושים הטכנולוגיים בתחום בדיקות ההיריון. עם זאת, על הרופאים ליידע את המטופלות אף באשר לסיכונים הטמונים בבדיקות אלה, בכדי להימנע מרשלנות רפואית בהריון.
- רשלנות רפואית בטיפול שיניים – אף בתחום רפואת השיניים קיימים חידושים טכנולוגיים, לרבות טיפולים קוסמטיים שאינם הכרחיים לבריאות השיניים. במקרה בו טיפול שיניים אינו הכרחי, על רופא השיניים לציין זאת בפני המטופל, כי הוא נוטל סיכון "מיותר" בקבלת הטיפול הקוסמטי. לעיתים גם בתחום זה אנו עדים לרשלנות רפואית.
חשיבותו של עורך דין מומחה
מטרתה של תביעת רשלנות רפואית, היא קבלת פיצוי כספי בגין הנזקים שנגרמו למטופל, עקב הטיפול הרפואי. על התביעה להיות מנוסחת היטב ולהיתמך בראיות, המוכיחות את טענת הרשלנות. לפיכך, חשוב מאוד לפנות אל משרד עורכי דין המתמחה ברשלנות רפואית.
בישראל, עורכי דין העוסקים באופן בלעדי בתחום הרשלנות הרפואית והנם בעלי ניסיון רב בניהול תביעות רשלנות רפואית. אם נפגעת מטיפול רשלני ונגרם לך נזק –פנה לייעוץ משפטי אצל עורך דין המתמחה ברשלנות רפואית.
עלותה של תביעת רשלנות רפואית
הגשת תביעה משפטית כרוכה בעלויות כספיות שונות. במקרה של תביעת רשלנות רפואית, העלות המרכזית של הנפגע, היא חוות הדעת הרפואית, שיש לצרף לכתב התביעה.
כל תביעה בגין רשלנות רפואית, חייבת להיתמך בחוות דעת של מומחה רפואי, אשר מעידה על כך כי הטיפול שניתן לתובע, היה רשלני וכי הנזק נשוא התביעה, לא היה נגרם לולא רשלנותו של המטפל.
עלותה הממוצעת של חוות דעת מומחה, היא 10,000 ₪ כאשר במקרים בהם נגרמו לתובע סוגים שונים של נזקים, ייתכן ויהיה צורך בשתי חוות דעת שונות.
תביעת רשלנות רפואית, היא תביעה כספית, אשר נועדה לפצות את התובע, על הנזקים שנגרמו לו עקב התנהגות הנתבע. נפגע המבקש להגדיל את סיכוייו לזכות בתביעה, צריך לפנות לעורך דין המומחה ברשלנות רפואית.