מקרי הרשלנות המתרחשים בענף רפואת שיניים נפוצים ושכיחים במיוחד. מהם מקרי הרשלנות ואיך ניתן להוכיח אותם? ומה חשוב לדעת על תביעות רשלנות רפואית? כל התשובות במאמר שלפניכם.
מהי רשלנות רפואית בטיפול שיניים?
רשלנות רפואית ברפואת שיניים, יכולה להתרחש בעקבות הליך הכרחי או טיפול חירום, כדוגמת טיפול שורש או עקירה או בעקבות תהליך אלקטיבי, תהליך שלא דחוף, כדוגמת שתלים, גשרים, הלבנת שיניים.
לפני ביצוע כל הליך, הרופאים נדרשים לספק למטופלים את כל הידע לגבי ההליך ואף להזהיר מפני תופעות לוואי אפשרויות תוך צוין אלטרנטיבות אחרות לטיפול ככל שקיימות, לאחר מכן, המטופלים צריכים להביע הסכמה מדעת לטיפול ואף לחתום על טופס.
מהם המקרים העולים כדי רשלנות רפואית בשיניים?
- זריקת הרדמה – בדרך כלל, מטופלים יקבלו זריקות הרדמה לפני ובמהלך טיפולים, באופן שגרתי לחלוטין. בדרך כלל לא נגרם שום נזק, עם זאת לעיתים ההליך עלול להסתבך כשרופא טועה בקביעת מינון שגוי או שימוש בחומר אליו המטופל אלרגי. כל אלה יכולים להוביל לנזקים זמניים או קבועים.
- הפסקת טיפול בשל חוב – כולנו יודעים שטיפולי שיניים כואבים יותר לכיס מאשר לפה, לעיתים הטיפולים עומדים על סכומים גבוהים ומצריכים סדרה של טיפולים ולא מסתיימים לאחר מפגש אחד עם הרופא. במקרה בו הרופא לא מסכים להמשיך לספק את הטיפול בשל חוב לעיתים המקרה יעלה כדי רשלנות.
- טיפול שורש – ככל שרופא ייעץ לבצע טיפול שורש כשקיים טיפול אפשרי אחר וקל יותר הדבר יכול לעלות כדי רשלנות רפואית.
- עקירת שן בינה – רופאים עלולים להתרשל בעצם ההמלצה לעקור שן בינה כאשר אין צורך בכך או בביצוע ההליך עצמו.
- אורתודנטיה – כמובן שגם טיפולים שמיועדים למטרת אסתטיקה בלבד עלולים לגרום לנזקים שונים.
איך להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד רופא שיניים?
במידה ועולה חשד אצל המטופל כי נגרם לו נזק בלתי הפיך כתוצאה מטיפול שיניים רשלני, עליו לפנות לרופא מומחה עבור חוות דעת המצביעה כי הרופא המטפל התרשל בתפקידו, לכך יש לצרף את כל המסמכים, הצילומים, הבדיקות והקבלות הרלבנטיים למקרה, חומרים אלה יעזרו לכם לקבוע האם התרחשה רשלנות רפואית, ואם כן מהי העילה לתביעה.
כל סטייה מהתנהלות נורמטיבית על פי הפרקטיקה הידועה בטיפולי השיניים, יכולה ליצור עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית.
כמו כן, על המטופל לציין בתביעתו ולאחר שהתייעץ עם עורך דין לרשלנות רפואית מהי מידת הנזק, כולל התשלום בעבור הטיפול, תשלום בעבור טיפול מנע או תיקון הנזק, כאב וסבל, אובדן השתכרות וכדומה.
שימו לב, ככל שאתם שוקלים להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית, חשוב למצוא עורך דין שמתמחה ברשלנות רפואית ושיש לו ניסיון ברשלנות ברפואת שיניים, זאת בכדי לקבל ייעוץ משפטי מקיף שיסביר את סיכויי הצלחת התביעה שלכם בבית המשפט וייצוג משפטי הולם להשגת מלוא הפיצויים שמגיעים לכם.
איזה פיצויים ניתן לקבל בתביעה נגד רופא שיניים?
ככל שמטופל מצליח להוכיח שרופא שיניים שטיפל בו התרשל בטיפול, הוא עשוי להיות זכאי לפיצויים בגין הוצאות רפואיות או אובדן שכר כתוצאה מהטיפול הרשלני, בנוסף לפיצויים בגין כאב וסבל.
במקרים מסוימים, מטופל עשוי גם להיות מסוגל לקבל פיצויים בגין כל נכות קבועה שנגרם על ידי רופא שיניים.
שימו לב, כל מקרה רשלנות לגופו וסכום הפיצוי שמטופל עשוי להיות זכאי לו תלוי בנסיבותיו הספציפיות ויכולות להגיע לכדי אלפי שקלים.
בסיכומו של דבר, לא כל תאונה רפואית עולה כדי רשלנות מצידו של הרופא המטפל, רשלנות רפואית היא לא מבחן התוצאה אלא מבחן הרופא הסביר. כלומר, האם רופא השיניים העניק למטופל טיפול סביר, כמצופה ממנו, וזאת בהתאם לסטנדרטים הרפואיים והספרות המקצועית. הרופא המטפל חייב בחובת הזהירות מול המטופל שלפניו, בהסכמתו מדעת של המטופל לטיפול, בביצוע ההליך הרפואי על פי הסטנדרטים הנורמטיביים הידועים כמצופה ממנו במבחן הרופא הסביר.